Tips til fotografering af billeder til din hjemmeside

Sådan tager du fotos til din hjemmeside

Du har brug for nogle gode fotos til din hjemmeside, men du har ikke lige budgettet til at hyre en professionel fotograf, - selvom det er helt klart det bedste og en rigtig god investering i dit brand. Men kan du ikke det, så følg disse tips og gode råd.

Lav en aftale med en kender i dit netværk, som har et godt kamera og tager gode billeder.
Forklar vedkommende at du skal bruge billederne til din hjemmeside, at de skal derfor have så høj en kvalitet som det er muligt og del følgende tips og gode råd til fotograferingen.

Find en god ”location”, som ville matche dig som person eller dit brandimage.

Undgå udelukkende at få taget portrætbilleder med fokus på ansigt. Når billederne så kommer op på hjemmesiden, så synes de fleste, at det er for meget med dem selv hele tiden.
Og det er det også tit ;)

Så derfor må I godt tage billeder, hvor man fx dels ser dig lidt på afstand og dels i hel figur. Også gerne, hvor du går eller sidder, hvor man kun ser dig bagfra, fra siden eller en flig af dig, - hvor det ikke lige er ansigtet (håber det giver mening).

Plus: tag gerne billeder/video af din ”location” og detaljer, også uden dig. Endelig tag billeder af detaljer: fx af en væg, rummet, skrive-/mødebord, notesbøger, vandglas/kopper, laptop, trappe, natur, vand osv. Fordi så bliver billederne på din hjemmeside mere harmonisk og stilsikker, ved at fremstå mere ensartet og i samme tone, - i stedet for at skulle ty til Stockfotos, der som regel stilmæssigt falder ud. 

Se fx denne hjemmeside for en af mine kunder som jeg har og som har fulgt denne vejledning.- kompaz.dk
Og se også design
Casen her >

BONUSTIP:  Du vil også blive glad for at have disse billeder, der så er ” i den samme stil ", som variant til markedsføring og de sociale medier. Så hænger det hele allerede pænt sammen.

 

Vigtigt er:

  • At der er nogle gode portrætbilleder og hel figur billeder

  • At der også tages andre/stemnings billeder med den samme ensartede tone i lys og farver, og sammenhæng. 

  • Husk også, der både skal tages i bredt format til hjemmesidens bannerbilleder og højformat til placering ind i mellem tekst. 

  • Sig også til fotografen at hun/han skal lægge lidt ekstra afstand omkring motivet/dig, fordi billederne på en hjemmeside altid bliver beskåret, (især i toppen og bunden) og fordi de skal kunne vises på både store og små skærme som mobil telefoner.

 

Og så til sidst et tip til at gøre det bedre

Eksempel som videobaggrund som kan bruges til webdesign til bannere på hjemmeside.

Spørg om din “fotograf” er med på at tage et par små videoklip/optagelser. Et godt mobilkamera "does the job", hvis det ikke er muligt at optage video med kameraet. Tag og også her nogle videoer i både bredformat og højformat.

Det kunne være en kort video med dig, der går eller arbejder. Eller omgivelser af dit kontor, eller vand, skyer, fugle der flyver træer, blade i træer, skygger på en væg og meget mere, men gerne stille og rolige bevægelser.

Videoer er nemlig gode til at fange opmærksomhed på hjemmesiden,- fx ved brug som baggrundsbilleder af bannere. Hvis du kan lave en video der passer ind i sammenhængen og dit brand, gør den din hjemmeside mere levende og personlig. Derudover skulle det give SEO point hos Google, siges der.

Videoen foroven er optaget i Zoo Berlin, og et eksempel på en video, som kan bruges som baggrund til et banner hvorpå man lægge et kort budskab, som man ønsker særlig fokus på..

 

Og til allersidst et tip til at gøre det stjerne godt…

Mit bedste tip, hvis du vil gør det endnu bedre!

Hvis du vil have en hjemmeside, der ser professionel ud, så brug en professionel fotograf og professionel webdesigner.

Jeg kan ❤️ anbefale disse to fotografer

 

FÅ FLERE TIPS & GODE RÅD DIREKTE IND I DIN POSTKASSE

Hvis du tilmelder dig nyhedsbrevet nu,så får du sendt en freebee med gode tips til opstart af en ny hjemmeside

 
 

Tak fordi du kigger forbi her!

Designcoach

Designcoach by Angela Lund is a dedicated design agency specializing in creative web design and brand identity.

designcoach.dk
Forrige
Forrige

Hurtig guide til at skabe din drømme-hjemmeside

Næste
Næste

Squarespace eller Wordpress