Hvorfor er det afgørende at have en mobilvenlig hjemmeside?

Hjemmesider der ikke er mobilvenlige bliver sendt bag ud i køen

Truslen om at Google vil “straffe” hjemmesider der ikke er mobilvenlige eller responsivt (som det også hedder, for det skal også være tabletvenlig), er blevet til en kendsgerning.

Det viser sig simpelthen, at når man søger websteder, der endnu ikke er responsive, at de oftest ligger langt ned i køen på søgningsforslag og i nogle tilfælde kan det være svært overhovedet at finde dem.

Google satser på at søgninger i fremtiden foregår mere og mere fra enten mobiltellefoner og tablets. De skubber så selv til denne udviklingen med en opdateret søgealgoritme, som favoriserer de responsive hjemmesider.

Dette har været i gang nu siden april, og de hjemmesider som allerede har responsivt design har  helt gratis opnået en forspring i forhold til deres synlighed og markedsføring.

Omvendt kan det på godt jysk være “rigtig træls” når man bliver sendt bag i køen af Google. Især hvis man oven i købet har betalt en pose penge for bedre synlighed og ranking med SEO optimering, for så at konstatere at rankingresultaterne er gået ned.

På siden “Test af mobilvenlighed” kan du på få sekunder teste din hjemmeside for mobilvenlighed. Det er en side som Google har lavet til dette formål, hvor du kun behøver kun at indtaste din webadresse for at tjekke hvordan Googlebot ser din side. Testværktøjet giver dig prompte oplysninger om de faktorer der er afgørende for at siden ikke er mobilvenlig. 

Prøv testværktøjet her>

Hvis din hjemmeside ikke er mobilvenlig 

Så får du f.eks at vide at

  • Teksten er for lille til, at den kan læses
  • Der er links, som er for tæt på hinanden
  • Der er ikke angivet en viewport for mobilenheder
  • Anvender plugins, der ikke er kompatible
  • Indholdet er bredere end skærmen

Og sådan set giver det rigtig god mening at rette op på disse faktorer. For går du ind på en sådan side med en mobiltelefon, er den ikke særlig brugervenlig.

Den gode nyhed er, at alle disse problemer kan løses ved at gå over til responsivt webdesign. 

Har du en hjemmeside som ikke er mobilvenlig og beslutter dig for at der skal gøres noget ved det, er du velkommen til at kontakte designcoach.dk . Her kan du få en brugervenlig hjemmeside, som gør Google glad (= bedre ranking), og  så får du samtidig en brugervenlig hjemmeside også et flot design og professionelt løft. 

For husk at din hjemmeside er afgørende for din branding og hvordan du bliver opfattet af din målgruppe. En moderne, velfungerende, smuk og unik hjemmeside, er med til at skabe et positivt omdømme og tillid.